fbpx

Veelgestelde vragen

Ondersteuning

 

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat uw vraag er ook tussen.

Veelgestelde vragen illustratie

Vragen over domein namen

Een domeinnaam is een naam die word geregistreerd in het Domain Name System op het internet,Dit is het naamgevingssysteem waarmee computers zoals webservers en mailservers alsmede bepaalde diensten en toepassingen kunnen worden geïdentificeerd. De domeinnaam verwijst doorgaans naar een IP-adres, maar kan ook andere technische verwijzingen omvatten.

Een domeinnaam registreren is heel eenvoudig, u kunt hierboven het gewenste domeinnaam invoeren. We controleren of de naam nog beschikbaar is en of we die voor u kunnen registreren. Tip: is de domeinnaam al bezet? Probeer een andere extensie (.nl, .eu, .net, etc.) of gebruik een koppelteken (‘-‘) om een alternatieve domeinnaam te kunnen registreren.

Een goede domeinnaam moet aan enkele eisen voldoen. Ten eerste mag uw domeinnaam niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden. Dit betekent dat je geen ongepaste domeinnaam mag registreren. Verder mag een domeinnaam enkel uit letters, cijfers en eventueel een liggend streepje bestaan. Andere leestekens zijn niet toegestaan.
Ons advies: een korte en eenduidige domeinnaam te registreren die je gemakkelijk kunt onthouden en goed uit kunt spreken. En wilt u niet dat uw domeinnaam over een tijdje ‘over de datum’ is? Registreer dan geen tijdelijke domeinnaam, ofwel een domeinnaam met tijdsaanduiding.

U mag helemaal zelf kiezen welke extensie uw domeinnaam krijgt. Dit kan een .nl-extensie zijn, maar ook een .be-extensie, een .de-extensie of een .com-extensie. Vraag u zelf af op welke markt uw bedrijf zich gaat richten, in het heden én in de toekomst. Bent u niet van plan uw business de grens over te brengen? Dan heeft u eigenlijk alleen een .nl-domeinnaam nodig. U kunt andere extensies registreren om te voorkomen dat anderen dit doen, maar deze domeinnamen gaat u waarschijnlijk niet zelf gebruiken.

Bent u van plan om over enkele jaren wél internationaal te gaan? Dan kunt u alvast de domeinnamen registreren die u in dit geval nodig hebt, bijvoorbeeld met een .be-extensie, een .de-extensie of een .com-extensie. Houd bij het registreren van uw domeinnaam rekening met de toekomst en wees goed voorbereid op de uitbreiding van uw business in het buitenland.

Is de domeinnaam die u wilt registreren, al geregistreerd door iemand anders? Dan kunt u deze niet opnieuw registreren. Een domeinnaam moet namelijk uniek zijn. Als uw gewenste domeinnaam al geregistreerd is, heeft u twee mogelijkheden. Ten eerste kunt u ervoor kiezen een alternatieve domeinnaam te registreren.

Daarnaast kunt u controlleren met onze whois tool bekijken wie uw gewenste domeinnaam precies geregistreerd heeft. Wellicht is deze persoon bereid u de domeinnaam te verkopen. Benader de eigenaar van de domeinnaam en u komt hier vanzelf achter.

Vragen over hosting.

Een van de veelgestelde vragen over hosting, want wat heeft u nodig om een eigen website te starten?
De basis is gelukkig erg eenvoudig, u heeft voldoende aan een eigen domeinnaam en een pakket voor webhosting. De domeinnaam is het online adres dat bezoekers kunnen intypen om uw website te bezoeken, met de webhosting zorgt u ervoor dat de websitebestanden op een server staan die 24/7 is verbonden met het internet en daarmee altijd bereikbaar is.

Het ideale pakket voor webhosting is afhankelijk van een paar belangrijke factoren: De hoeveelheid data opslag u nodig heeft (in MB’s) Hoeveel verkeer u heeft of verwacht op uw website Het aantal domeinnamen u wilt hosten. Kies een pakket dat past bij de manier waarop u daar gebruik van wilt maken of laat u daarover adviseren door onze specialisten. Eventueel kunt u rekening houden met het aantal MySQL-databases dat u kunt gebruiken (bijvoorbeeld voor een CMS, zoals WordPress) en het aantal subdomeinen dat er beschikbaar is.

Het is een van de veelgestelde vragen over hosting, waar gelukkig een eenvoudig antwoord op mogelijk is. Een domeinnaam registreren kan gewoon online door de domeinnaam in te voeren die graag zou gebruiken. We controleren in realtime bij SIDN of de naam nog beschikbaar is en of we die voor u kunnen registreren. Tip: is de domeinnaam al bezet? Probeer een andere extensie (.nl, .eu, .net, etc.) of gebruik een koppelteken (‘-‘) om een alternatieve domeinnaam te kunnen registreren.

In het verlengde van de vorige veelgestelde vraag vragen veel klanten ons hoe ze hun domeinnaam kunnen verhuizen. Dat leggen we online graag uit, zodat het verhuizen soepel verloopt en u een domeinnaam naar ons kunt verhuizen of juist elders kunt gebruiken.

Het SSL-certficaat (Secure Socket Layer) zorgt voor een veilige verbinding, op basis van het HTTPS-protocol. Dit certificaat is verplicht voor alle websites die gegevens van bezoekers verzamelen en verzenden. Dat geldt voor webshops, net als voor alle websites met een contactformulier. We kunnen bij Website on Demand verschillende SSL-certificaten verzorgen en daarmee een veilige verbinding garanderen.

Vragen over virtual private servers

Met een Virtual Private Server (VPS) kunt u websites hosten (zoals webshops, e-commerce sites, content, media, etc.) en software-applicaties (zoals portals, extranet, online samenwerken, wiki’s, CRM, etc.) In tegenstelling tot shared hosting zijn de gegevens afgeschermd op een virtuele machine, die dedicated is voor de gebruiker. Een VPS combineert, als ideale middenweg tussen webhosting en een fysieke server, betrouwbaarheid met de prestaties van een dedicated server, zonder dat u hardware-beperkingen ondervindt.

Er is een basiskennis en kennis van serveradministratie nodig om een VPS te beheren. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het beheer van het besturingssysteem (Linux, Windows, PrestaShop of WordPress) dat op de machine geïnstalleerd is, en om de applicaties in te stellen. Denkt u een VPS nodig te hebben, maar schat u in dat u niet de vereiste competenties bezit? Dan adviseren we u contact op te nemen met een van onze partners. Als u van gegarandeerde resources gebruik wilt maken, maar niet weet hoe u servers moet beheren, raden we u onze Performance webhosting aan.

Ja. U kunt een VPS in partities verdelen en volgens uw eigen behoeften inrichten. Zo kunt u meerdere websites of projecten hosten met elk een eigen ruimte, waarvan u het volume kiest. Om deze handelingen makkelijker te maken, kunt u een panel voor websitebeheer installeren, zoals Plesk of cPanel.

Bij een Plesk-webhosting krijgt u een hoeveelheid ruimte met Plesk vooraf geïnstalleerd. U kunt uw websites beheren, maar u bent niet de administrator van deze service. Deze kan alleen maar voor beheer gebruikt worden. Als u een VPS kiest, dan bent u administrator van uw server en OVHcloud heeft geen toegang tot de content. Zo bent u vrij om deze te gebruiken zoals u wilt.

Het voordeel van een VPS is dat u verlost bent van hardwaremanagement, zoals het monitoren van de staat van harddisks, werkgeheugen (RAM) en CPU. Ze zijn geschikt voor de meeste web-toepassingen, voor projecten van redelijke omvang. Het gebruik van een dedicated server wordt aangeraden als u zelf het hardwarestuk wilt managen, uitgebreidere architecturen wilt bouwen, een infrastructuur met een privénetwerk (vRack) wilt bouwen of complexe oplossingen wilt implementeren die verschillen van webservices. In het algemeen verschuiven gebruik(st)ers met een groeiende webactiviteit naar dedicated servers of Public Cloud-oplossingen. Deze services bieden complexere en flexibelere infrastructuren die passen bij een sterke groei.

Ontdek wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een geheel vrijblijvende persoonlijke afspraak.